C 8 Mille Miglia Touring

C 8 Mille Miglia Touring

Wederom de school die in de weg stond, maar zo tussen door en vandaag heb ik genoeg kunnen doen. Zo zijn de decals geplakt en de grill en de stoelen gemaakt.
Allereerst de decals maar, de inkt bleek vrij doorzichtig te zijn, dus alles laat veel van de ondergrond door. Hierdoor heb ik de decals die op het blauw zouden komen geskipt en zoveel mogelijk op het zilver gedaan. Op de foto is het onduidelijker dan in het echt, maar het ziet er vet uit al zeg ik het zelf :D Het is nog even wachten op de kentekens (die was ik eerst vergeten, maar mogen niet missen vind ik), dan kan de laatste blanke lak laag erover.
CheetaC8MMTouring029

CheetaC8MMTouring032

CheetaC8MMTouring031

CheetaC8MMTouring030
De grill heb ik ook vast gemaakt. Het was zo’n knooiklusje voor tussendoor. Na wat vormen zit hij erin gelijmd. Het is gemaakt van spatplaat, dezelfde als die van de Brooklands.
CheetaC8MMTouring
Als laatste deel van deze update de stoelen. Ik had al een inzetstuk voor een stoel gemaakt, maar dat was wel erg saai, er zat geen vorm in. Dus ben ik vandaag aan het prutsen gegaan en kwam ik op het idee het karton wat meer te benutten. Hieronder zal ik uitleggen hoe ik het gedaan heb.
Allereerst neem je een stukje karton dat binnen de stoel past.
CheetaC8MMTouring037
vervolgens snij je de vorm van het inzetstuk in, het deel waar je eigenlijk echt op zit en haal je alleen de bovenste laag karton eraf. De golfjes van het karton komen te voorschijn.
CheetaC8MMTouring038
Slimme lezers hebben nu wel door wat ik wil doen. Je doet nu namelijk dubbelzijdig tape op de golfjes. Vervolgens span je daar de stof over en drukt goed de vorm van de golven door. Nu krijg je het effect van ribbels in de stoel. Als laatste afwerking de stof vastzetten aan de achterkant, eventueel een afdekplaatje erover (dat komt nog) en de randen van de golfjes indrukken, zodat het een los deel wordt binnen de stoel. Met dit als resultaat:
CheetaC8MMTouring035
In de auto krijgen we dan dit:
CheetaC8MMTouring040

CheetaC8MMTouring041

Dit was het weer. Dit weekend heb ik mooi tijd en hoop ik de kentekens te kunnen maken en uitprinten. Vervolgens de blanke lak erover en dan de ruiten erin, de wielen erop. Dan is het alweer het einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *