C10 Transporter

C10 Transporter

Na lange tijd eindelijk weer een echte update:
Vakantie blijft een ruimte om in te bouwen, dat blijkt maar weer. De laatste dagen ben ik bezig geweest de achterlichten te maken en het dashboard in te bouwen. Allereerst het dashboard oftewel de plaat met de meters. Dit is een heel simpel framepje waar blik overheen gezet is. Daarna is het een kwestie van gaten maken voor de tellers en daarachter een extra plaatje blik te doen voor de diepte. Hij is nog erg simpel, ik ga toch wel even kijken of ik het wat mooier kan krijgen.

Afbeelding

Afbeelding

Vervolgens komen we op de achterlichten die wat meer in houden. Bij de achterlichten kwam het probleem van de C8 bij me boven, het schoon houden van de achterlichten en er voor zorgen dat de vorm erin blijft, de achterlichten van de C8 had ik ook beter in mijn hoofd. Voor deze C10 ben ik dus aan het denken gegaan om dit te vermeiden. Het simpelste idee is om een losse unit te maken die na het spuiten bij de afwerking erin kan. Een losse unit heeft wel weer een frame nodig waarin het vast gezet kan worden. Dus het was een kwestie van units maken en weer wat gaten vullen met blik.

Eerst de units maar:
We beginnen met een printplaatje waar 2 led’s opzitten en wat bekabeling achter zit. Daarnaast is er een blikken plaatje gevouwen zodat het precies om het printplaatje kan.

Afbeelding

Het blik moet precies om het printplaatje heen gezet worden zodat de Led’s in de goede positie staan, recht achteruit dus. Vervolgens doen we wat lijm in het blikken deel zodat het printplaatje erin vast komt te zitten. Er komt een scheidingswandje tussen om geen rood knipperlicht te krijgen en ook geen knipperend-geel achterlicht.

Afbeelding

Dan krijgen we met nog wat extra lijm (en knooien met het passend krijgen van het frame dus is het wat minder strak nu) dit resultaat

Afbeelding

Knipperlicht:

Afbeelding

Achterlicht:

Afbeelding

Het ziet er wat vies uit, maar dat kan er later nog uitgehaald worden.

Dan de frames voor het plaatsen van de units. Een kwestie van veel meten, passen en proberen. Zo is aan de rechterkant een gebogen staaf gekomen, links heb ik er gewoon een los staafje er dwars opgezet, hierdoor komt er een rechte hoek zodat het unit beter past.

Afbeelding

En dan een dryfitje:

Afbeelding

Dit zal voorlopig de laatste keer zijn dat ze elkaar zien voor de eindmontage, het werkt nu en anders kan ik alleen maar meer stuk maken aan de units.

Dit was eindelijk weer een waardige update, ik denk dat er nog wel een komt deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *