C10 Transporter

C10 Transporter

Nu gaat het toch wel snel met het bouwen, er hoeven nog maar een paar platen gemaakt te worden voor dat het verven kan beginnen. Om zover te komen is er wel wat werk verricht, het dak is bijna klaar, het luik aan de rechterkant is klaar en de grill zit erin:

De grill was veel werk, ik dacht het eventjes te doen, maar ik was al gauw anderhalf uur verder. Het idee is simpel, wat gaas achter horizontale spijltjes die weer vast zitten aan drie verticale spijlen. Het is niet allemaal even recht, maar gezien het feit dat het van een rol ijzerdraad komt (probeer daar maar eens perfect rechte spijlen uit te krijgen) ben ik tevreden.

Afbeelding

Afbeelding

Dan het dak, de opbouw die ik nog niet laten zien heb, is klaar. Dit is een typisch voorbeeld van een idee dat tijdens het bouwen bedacht is. Deze opbouw is namelijk voor de stroomaansluiting op het bovendek. Zoals onderin de vrachtwagen, zit er ook bovenin een luik waarin een stroomkabel zit die de wagens van stroom kunnen voorzien. De stroomkabel zelf is een 8-polig netwerkkabel die zich in de C8 MM al bewezen heeft. Hierdoor kan op de vrachtwagen zelf de lampen van de auto’s erop bedient worden met dezelfde schakelaars als de lampen van de vrachtwagen. Ik hoop dat jullie het nog begrijpen, anders hebben we de foto’s nog:
Het dichte luik

Afbeelding

Wanneer we deze openen, krijgen we dit

Afbeelding

Afbeelding

Het doorzichtige kopje is de netwerkaansluiting, nu een simpele stroomaansluiting.

Op deze foto’s is ook al te zien dat er wat vorm in het dek zelf zit, ik heb hier twee delen verzonken zodat daar straks hout in kan. Dit loopt precies in lijn met het dek waar de auto op komt te staan.

Afbeelding

Als laatste het luik aan de rechterkant, hierin kan de batterij voor de stroom voor de lampen.

Afbeelding

Afbeelding

Dat was hem weer voor nu. Nu alleen nog het luik aan de linkerkant, de achterklep, het laatste plaatje op het dak, wat details en dan veel plamuur en verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *